23948sdkhjf

NKT nedjusterer sine forventninger

Set i lyset af usikkerheden i især den europæiske økonomi regner NKT ikke længere med omsætningsvækst i 2012.
Usikkerheden omkring den europæiske økonomi har ramt NKT’s omsætning i andet kvartal, det fremgår af selskabets delårsrapport.

Omsætningen er i andet kvartal faldet med tre procent, alligevel er det lykkedes NKT at øge driftsindtjeningen med 21 procent. Det er ifølge ledelsen udtryk for, at omkostningerne holdes i kort snor og dermed mildner effekten af den lavere vækst, fremgår det af rapporten.

Samme billede tegnede sig for årets 1. halvår, hvor den organiske vækst for koncernen faldt med fire procent, mens driftsindtjeningen steg med 20 procent.

Forventer nulvækst
- Set i lyset af den nuværende økonomiske udvikling særlig i Europa regner NKT ikke længere med omsætningsvækst i 2012. Konkurrencen på markedet for højspændingskabler er skærpet, kunder har udskudt kabelprojekter ind i 2013, og i Kina kommer salget til højhastighedsjernbaner langsommere i gang end ventet. Også Nilfisk-Advance berøres af den økonomiske opbremsning, og derfor ændrer NKT sine forventninger for 2012 fra tidligere 5-10 procent vækst til nulvækst, skriver NKT i delårsrapporten.

- Alligevel ventes indtjeningen ikke at falde i samme grad. NKT Cables er de senere år omlagt til at være en projektvirksomhed, der producerer sø- og højspændingskabler, ligesom Nilfisk-Advance satser stærkt på tilstedeværelsen på de nye vækstmarkeder, fremgår det videre af rapporten.

Driftsindtjeningen for 2012 forventes derfor nu at blive ca. 1,050 mia. kr., hvor NKT tidligere forventede at indtjeningen ville ligge mellem 1,050-1,250 mia. kr. Det er dog stadig 200 mio. kr. bedre end 2011-resultatet.

Om NKT Holding A/S
NKT Holding A/S er et af Danmarks store industrikonglomerater med omkring 9.100 medarbejdere og en omsætning i 2011 på 15,6 mia. kr. Koncernen omfatter NKT Cables (energisektoren), Nilfisk-Advance (rengøringsløsninger) og Photonics Group (den optiske industri).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094