23948sdkhjf

Cementfabrik vil bygge vindmøller

Otte store vindmøller skal i fremtiden dække 40 procent af cementfabrikken Aalborg Portlands elforbrug. Statsstøtte er en mulighed.
Partierne bag energiforliget har netop afsat en halv milliard kroner til investeringer i vedvarende energi på energitunge virksomheder. De penge vil Aalborg Portland gerne have del i. Cementfabrikken vil nemlig gerne bygge otte vindmøller på tre megawatt, der kan dække 40 procent af fabrikkens elforbrug. Det skriver TV2 Nord.

- I energireformen er der jo lagt op til at der gives tilskud til investeringer i vedvarende energi i processer, og det kunne jo være, at ministeren synes, at det var en god ide, at vi lavede sådan en omlægning, siger Kjeld Pedersen, der er direktør på Aalborg Portland, til TV2 Nord.

Aalborg Portland sælger hvert år overskudsvarme til Aalborg Kommunes fjernvarme for 28 millioner kroner, men der skulle ifølge fabrikken være endnu mere overskudsvarme, som kan udnyttes. Det vil dog kræve en investering på 50 mio. kr., som fabrikken gerne vil have statsstøtte til, skriver TV2 Nord.

- Jeg tror der er en pæn chance for at Aalborg Portland kan finde projekter, der passer til puljen, men det er for tidligt at love noget, siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard, ifølge TV2 Nord.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078