23948sdkhjf

Affaldsselskab sender CO2-fangstanlæg i milliard-udbud

Vestforbrænding, som netop er blevet udvalgt til at deltage i Energistyrelsens CCS-udbud, har netop sendt sit eget udbud til leverandørmarkedet. 

Udbuddet er det første og største af de leverancer, der er nødvendige for at kunne etablere CO2-fangst på forbrændingsanlægget i Glostrup.

-Det er et ambitiøst udbud, vi nu sender afsted, og som vi er sikre på mange vil byde på. Allerede inden vi blev udvalgt til at deltage i det nationale udbud på CO2-fangst har vi forberedt os og haft flere runder med markedsdialoger. Vi kan mærke en stor appetit i markedet på at være med til at bygge Danmarks første CO2-fangstanlæg, siger Steen Neuchs Vedel, direktør i Vestforbrænding.

I går kunne Vestforbrænding meddele, at man har indgået aftale med Evida og Gas Storage Denmark (GSD) om at arbejde på en egentlig samarbejdsaftale om transport og lagring af den CO2, der skal fanges på Vestforbrænding. 

Den samlede løsning for Vestforbrænding er en værdikæde med transport gennem rør til Stenlille på Sjælland. 

Evida og GSD har ansvaret for de dele af udbuddet, som vedrører etablering af rør og lagring.

Vestforbrænding har lagt udbuddet ind EU's udbudssystem, hvor det forventes at være tilgængeligt fra i morgenden 17. august 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11