23948sdkhjf

Vindmølleplan kan give plads til op til 70 nye møller

Haderslev Kommunes nye vindmølleplan omfatter otte områder spredt over hele kommunen, hvor der er mulighed for at opsætte 120-150 meter høje møller.
Med ny vindmølleplan vil Haderslev Kommune bidrage til at gøre Danmark fri for fossile brændsler og samtidig mindske CO2-udledningen betydeligt. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Forud for den ny vindmølleplan, der er et tillæg til kommuneplanen, har der i 2010 været en debatfase med indkaldelse af forslag og ideer. Debatoplægget indeholdt blandt andet en bruttoliste over 24 mulige vindmølleområder. Der har også været afholdt borgermøde med stor deltagelse, og kommunen modtog 127 debatindlæg i debatperioden, herunder fem forslag til nye vindmølleområder.

Forslagene er efterfølgende blevet vurderet på baggrund af politisk udmeldte hensyn til landskab og natur. Og også til miljø og naboer er der foretaget en planlægningsmæssig frasorteringsproces, som så har resulteret i de otte områder, der nu indgår i vindmølleplanen.

Mulighed for 70 nye møller
Vindmølleplanen giver ikke i sig selv mulighed for at opstille vindmøller, men der kan søges om tilladelse til at opsætte vindmøller efter planen. Såfremt alle otte nye vindmølleområder realiseres, vil der realistisk vurderet blive opsat cirka 70 vindmøller svarende til i alt cirka 170 MW, oplyser kommunen.

Der er allerede i kommunen opsat cirka 60 vindmøller svarende til cirka 70 MW. En del af disse vil blive nedtaget som led i et nyt projekt eller blive opgivet, fordi de ikke er økonomisk rentable.

Indholdet i den endelige vindmølleplan bliver fastlagt, når de otte ugers offentlig høring er overstået og en endelig politisk vedtagelse har fundet sted sidst på året.

Værd at vide
Efter vedtagelsen skal der udarbejdes en VVM-redegørelse og lokalplan for de enkelte projekter. I den forbindelse indgår endnu en offentlig høring på otte uger.

Såfremt der opstilles vindmøller vil naboerne blive kompenseret for værditabet.

En typisk vindmølleopsætning på fx 4 stk. 2,3 MW vindmøller udløser et engangsbeløb på ca. 800.000 kr. til initiativer i nærområdet og resten af kommunen.

Byrådet vil i processen involvere lokalområderne, til hvordan midlerne kan bruges.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076