23948sdkhjf

Halsnæs klar til havvindmøller

Halsnæs Kommune er positiv overfor, at en strækning på 3,6 kilometer ud for kommunens nordkyst er blandt de 16 steder, Energistyrelsen har fundet velegnet til placering af havmølleparker.
Det skriver Licitationen.

Det er dog langt fra sikkert, at det bliver ud for kysten i Halsnæs Kommune, at en kommende vindmølleparker bliver opført.

- På de 16 områder, som er udpeget, er der plads til meget mere end 500 MW havvind; så det er ikke alle områder, der vil komme i spil. I hvert fald ikke fra begyndelsen, siger kontorchef i Energistyrelsen Hanne Windemuller til Frederiksborg Amts Avis.

Det er Folketinget, der har vedtaget, at der ved de danske kyster inden 2020 skal opsættes havvinmøller med en samlet effekt på 500 MW.

Positiv respons
Energistyrelsen har sendt en rapport om udbygning af havvindmøllerne i offentlig høring frem til midten af august. Og langt fra alle er skeptiske overfor de kommende møller, skriver Licitationen.

- Vi har hørt fra flere kommuner, der ser positivt på udsigten til at få havmøller ud for deres kyst. Mange af svarene er bare spørgsmål, siger kontorchefen til Frederiksborg Amts Avis.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252