23948sdkhjf

17 kæmpestore vindmøller er på vej i Frederikssund

For at opfylde statens krav om brug af vedvarende energi er Frederikssund Kommune nødt til at finde plads til flere vindmøller. Ikke alle er lige begejstrede.
Et debatoplæg er lige nu i offentlig høring i Frederrikssund Kommune. Kommunen skal have flere vindmøller for at leve op til statens krav, men der er delte meninger om, hvor de skal opføres. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Oplægget giver et bud på 17 steder i kommunen, hvor det ifølge kommunen er muligt at opstille op til 150 meter høje vindmøller.

Et af de udpegede områder ligger lige nord for Kyndby. Her har Thorbjørn Dalgas tidligere boet nabo til 21 vindmøller, som nu er taget ned, og han hilser ikke nye vindmøller velkomne.

- Der er blevet ødelagt mange nætters søvn, og man er kørt ofte på ferie for ikke at være i området. Udover at der er støj, så er der lysreflekser, og de er ikke særlig behagelige, siger Thorbjørn Dalgas til Frederiksborg Amts Avis.

Thorbjørn Dalgas og flere andre beboere i området har nu sendt deres indsigelser til Frederikssund Kommune med det håb, at vindmøllerne i stedet vil blive placeret ved kysterne eller ude i vandet.

Debatoplægget er i høring frem til den 13. september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065