23948sdkhjf

Gult lys på Amagerværket: Hofor hylder Tour de France

Når Tour de France fra onsdag den 29. juni indtager København og sidst på ugen andre dele af landet, vil Hofor markere det med en af Danmarks største hyldester til løbet - målt i kvadratmeter. 

Hofor gør nemlig hele facaden og en af gavlene på Amagerværkets blok 4 Tour-gule - i alt 7500 kvadratmeter.

Det oplyser Hofor i en pressemeddelelse.

Facaden er normalt belyst af en lyssætning, der, når natten falder på, får facaden til at ligne en skov med træer, der bevæger sig.

Gult lys koster 300 kroner i døgnet

Men fra tirsdag aften og ugen ud er det kunstneriske element sat på pause. Til gengæld vil lyset på facaden være lysende gult for at markere, at Hofor er begejstret over, at verdens største cykelløb er i Danmark. 

Lyset tændes kort efter, at solen går ned - cirka klokken 21.57, men for at spare på energien slukkes det igen allerede ved midnat. 

Blok 4 vil lyse gult fra tirsdag aften - dagen før holdpræsentationen i Tivoli - og alle aftenerne til og med søndag aften, når Touren er kommet sikkert frem til Sønderborg. 

Hele løsningen er fra begyndelsen tænkt grøn og energibevidst - bl.a. ved at bruge diodelys. Derfor er det lykkedes at skabe en belysning, som det i gennemsnit koster 300 kroner i døgnet at holde i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094