23948sdkhjf

Thisted tredobler CO2-besparelse

Det er lykkedes Thisted kommune at reducere CO2-udledningen på lokale ejendomme med hele 9,1 procent fra 2010 til 2011. Knap så godt går det dog for kommunens transportområde.
I 2011 gennemførte Thisted Kommune en besparelse på CO2-udslippet fra de kommunale bygninger på 9,1 procent. Det er en mere end tre gange større reduktion, end kommunen havde sat som målsætning, skriver Nordjyske.dk.

Men mens det går godt med CO2-reduktionen på ejendomsområdet er situationen en anden på transportområdet, her går det knap så godt med at skære i forbruget af de fossile brændstoffer. Det viser kommunens klimaregnskab for 2011.

Flere elbiler på gaden
Et helt så nøjagtigt CO2-regnskab som for ejendomsområdet foreligger dog ikke for kommunens transportområde. Men byplanarkitekt i Thisted Kommune Lise Degn vurderer overfor nordjyske.dk, at CO2-udslippet på transportområdet er steget med otte-ni procent i 2011.

- Der er en vis usikkerhed, fordi det bliver opgjort på forskellig måde i de forskellige forvaltninger. Men vi arbejder på at få nogle mere præcise tal, siger Lise Degn til Nordjyske.dk.

Det ekstra CO2-udslip på transportområdet opvejes dog næsten af en forøget produktion af grøn strøm fra kommunens vindmøller, skriver Nordjyske.dk.

Men som klimakommune har Thisted også en plan for, hvordan man får skåret ned på de fossile brændstoffer på transportområdet. Her vil man nemlig have flere elbiler på gaden, og man vil erstatte benzin og diesel i den tungere trafik med naturgas eller biogas.

Som klimakommune har Thisted forpligtet sig til at beskære sit CO2-udslip med tre procent om året frem til 2025


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078