23948sdkhjf

Installatører glemmer at registrere nye gaskedler

Blandt andet af sikkerhedsmæssige årsager skal alle nye gaskedler registreres, men langt fra alle installatører husker den efterfølgende registrering, når de har installeret en ny gaskedel.
Efter flere år med god overensstemmelse mellem antallet af solgte og anmeldte gaskedler viser nye tal, at det nu tilsyneladende igen går den forkerte vej. Det skriver TEKNIQ i et nyhedsbrev.

Ifølge nyhedsbrevet viser nye tal fra Dansk Energi Brancheforening (DEBRA), at der i årets 1. kvartal blev solgt 5.000 nye gaskedler på landsplan, mens kun 4.200 er blevet registreret som færdiginstallerede ude hos kunderne. Dermed mangler 16 procent af kedlerne at blive registreret mod kun to procent i samme periode sidste år.

Hos Installatørernes Organisation TEKNIQ understreger konsulent Nils Lygaard, at vvs-installatører har pligt til over for forsyningsselskabet at anmelde nye kedelinstallationer eller udskiftninger af gamle, så snart arbejdet er udført, og organisationen opfordrer til, at denne pligt efterleves. Samtidig tror konsulenten dog, at tallene vil rette sig senere på året.

– Jeg har stor tiltro til, at tallene fra 1. kvartal er udtryk for en forsinket registrering, som vil blive opvejet af et større antal registreringer senere på året. Sådan har situationen tidligere været, og selvfølgelig er det vigtigt at få anmeldt nye installationer til forsyningsselskaberne. Registreringspligten eksisterer af sikkerhedsmæssige grunde, så man hurtigt kan nå bredt ud, hvis der opstår et serielt problem med et kedelfabrikat, siger Nils Lygaard i nyhedsbrevet.

I 2011 blev der i alt solgt 20.200 gaskedler og foretaget 19.700 registreringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097