23948sdkhjf

Ewii og Skjern Paper i samarbejde med stor dansk soludvikler

Nordic Solars kommende solpark i Lysabild på Als skal forsyne Skjern Paper med grøn strøm. Parterne har sammen med Ewii indgået en strømsalgsaftale.

Solparken, som er klar til at levere 33 MWp energi senere på året, er i færd med at blive etableret.

Papirvirksomheden har i forvejen fokus på fuld genanvendelse af affald, vandreduktion og spildvarme, som hjælper med at dække over halvdelen af Skjerns varmebehov.

Med hjælp fra Nordic Solars solpark på Als bliver energiforbruget nu også baseret på grøn energi fra det kommende anlæg i Lysabild.

- Skjern Paper vil være fremtidens bæredygtige papirfabrik, og vi er i fuld gang med at indføre klimaneutral fabriksdrift i hele vores fødekæde. Med grøn energi fra solparken i Lysabild når vi en vigtig milepæl i forhold til vores ambitioner vedrørende cirkulær økonomi, siger administrerende direktør Nikolaj Bjerre Thybo, Skjern Paper.

Aftalen med Skjern Paper er blevet til i samarbejde mellem Nordic Solar og Ewii.

Den indgåede aftale er gennemført af Energi Team og Our New Energy, der har hjulpet parterne med en PPA-aftale.

Solpark med fokus på biodiversitet

Etableringen af solparken i Lysabild på Als, der blev skudt i gang ved et arrangement i maj, har et særligt fokus på biodiversitet.

Efterspørgslen på solenergi er i eksplosiv stigning, og med den voldsomme efterspørgsel kommer der samtidig et behov for store landarealer, hvor solparkerne kan placeres. Derfor er det ifølge Nordic Solar vigtigt at tage mest muligt hensyn til biodiversiteten i fremtidens mange solparker.

Parken opføres i samarbejde med rådgivningsfirmaet Mols Consulting, der har mange års erfaring inden for natur- og miljøplanlægning. 

Omkring parken vil der blive plantet levende hegn, der vil afskærme for indsyn til solparken fra omkringliggende beboelse, og der vil blive genetableret vandhuller og placeret fældede træstammer omkring solcellerne, til glæde for forskellige insekter, svampe og dyr. 

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109