23948sdkhjf

Energiudvikler planlægger første solcelleprojekt i Letland

European Energy vil bygge en 110 MW solcellepark i Tārgale i Letland.

Det bliver virksomhedens første projekt i Letland og Letlands største solcellepark. Tārgale-solcelleparken forventes at blive tilsluttet elnettet i 2024 og vil generere cirka 110.000 MWh grøn energi årligt og forsyne omkring 52.000 husstande med deres årlige elforbrug.

Energiuafhængighed siden 24. februar er blevet mere end en mulighed for at spare penge eller for at beskytte miljøet. Nu er det et spørgsmål om ikke at finansiere aggressoren og uskyldige menneskers død. Gatis Zmurs, parlamentarisk sekretær for ministeriet for miljøbeskyttelse og regional udvikling i Letland

European Energy begyndte at udvikle vedvarende energiprojekter i Letland i 2021 og har mere end en GW udviklingspipeline i landet herunder både sol- og vindprojekter. Virksomheden har åbnet et kontor i Riga med fire medarbejdere.

- European Energys mission er at udnytte ressourcerne til vind- og solenergi fra naturen kombineret med de nyeste teknologier til at skabe værdi for vores partnere og samfundet som helhed. De vedvarende energiprojekter, vi gennemfører i dag, er en investering i en fremtid, hvor samfundet ikke længere skal bruge fossile ressourcer, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør og medstifter af European Energy.

En sikkerhedsaftale

Gatis Zamurs, den parlamentariske sekretær for ministeriet for miljøbeskyttelse og regional udvikling i Letland, kalder den grønne pagt for en sikkerhedsaftale med henvisning til krigen i Ukraine.

- Energiuafhængighed siden 24. februar er blevet mere end en mulighed for at spare penge eller for at beskytte miljøet. Nu er det et spørgsmål om ikke at finansiere aggressoren og uskyldige menneskers død. Ministeriet for miljøbeskyttelse og regionaludvikling er ivrig efter at samarbejde og føre det lettiske samfund frem mod en beskyttet og bæredygtig fremtid, der bidrager til Europas fælles velstand, siger Gatis Zamurs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125