23948sdkhjf

Energirådgivere oplever kæmpe skifte: Krigen har været en gamechanger

Der er en tid før og en tid efter Ruslands invasion af Ukraine, siger adm. direktør for den rådgivende virksomhed Nordic Green Solutions, der har haft rygende travlt siden marts

2022 er som at komme fra asken til ilden for Nordic Green Solutions, som rådgiver virksomheder til, hvordan de bedst kan blive klimaneutrale og bæredygtige.

- 2021 var virkelig trægt, virksomhederne var meget tilbageholdende. Vi har været meget ude for at rådgive om klimaregnskaber og energibesparelser og i begyndelsen af 2022 blev virksomhederne mere lydhøre, men det gik stadig trægt med at få underskrevet kontrakter. Men i marts gik proppen af flasken, fortæller Johnny Gregersen Ryser, adm. direktør for Nordic Green Solutions.

Han mener at den store efterspørgsel på rådgivning fra Nordic Green Solutions dels skyldes, at hvad der tidligere blev set som et worst case scenario, nu er blevet til virkelighed.

- Vi har i mange år sagt til virksomhederne, at der vil komme CO2-kvoter og stigende energipriser, så det var bedst at omlægge, imens man kunne. Vi oplevede allerede en prisstigning på energi sidste år, men der gik virksomhederne bare og ventede på, at de faldt igen. Men efter Ruslands invasion af Ukraine indså alle: Ok, det sker ikke. Og siden er worst case scenario blevet til virkelighed; Vi er blevet koblet af gassen fra Rusland og en aktivering af prioritetslisten kan blive en realitet til efteråret. Så nu rykker virksomhederne, siger Johnny Gregersen Ryser.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde på Energy Supplys søstermedie Jern & Maskinindustrien. Bemærk at det kræver abonnement.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093