23948sdkhjf

Green United: Sammen står vi stærkere

Eksternt indlæg skrevet af Lene Espersen, Green Hub Denmark

Tanken om, at vi i Danmark skulle spille en landsholdskamp uden målmand, virker helt utænkeligt. Det kan godt være, der ville være mange spillere på banen, men den spiller, som er vant til at være angriber, ville formentligt ikke have en chance for at forhindre modstanderen i at score må. lEn sejr på fodboldbanen kræver et helt fodboldhold, som arbejder sammen og spiller hinanden gode – og at alle gør det, de er gode til, for ingen kan alt, men alle kan noget.

Sådan er det på mange måder også, hvis vi skal vinde kampen for klimaet og nå i mål med en 70% CO2-reduktion i 2030. Vi er nødt til at kende hinandens kompetencer såvel som begrænsninger, så vi igennem stærke partnerskaber kan nå i mål med det, vi alle arbejder hen imod.

Derfor har vi brugt forsommeren på at kickstarte de ni minifyrtårne i det nordjyske fyrtårnprojekt CO2Vision og blive klogere på, hvad de hver især kan bidrage med i forhold til CO2 fangst, anvendelse og lagring. Nogle steder er de gode til at fange CO2, hvor de andre steder er langt bedre til at arbejde med anvendelsen eller lagringen. Der er således mange forskellige kompetencer i spil – ganske som på fodboldbanen.

Men vi stopper ikke her – vi skal videre med de mange ambitioner, vi har for Nordjylland og Danmark, og derfor fortsætter vores arbejde med CO2Vision ind i 2023 og fremefter. Her vil CO2Vision og de ni minfyrtårne virkelig begynder at vise deres værdi for Nordjylland i form af realiserede test- og demonstrationsprojekter

Fra Hirtshals til Hobro arbejder man allerede nu målrettet med de teknologier, som skal sikre, at vi kan sætte gang i arbejdet med CO2 fangst, anvendelse og lagring. Det er netop det, som skal sikre, at vi kan gøre Nordjylland til en foregangsregion for grøn omstilling. Hver del af regionen har sine styrker, lokale kompetencer samt stedbundne ressourcer, der kan og skal udnyttes bedst muligt.

Det skal vi samtidig anvende på bedst mulig vis ved at spille hinanden gode og trække på de erfaringer, vi hver især gør os.

Der er nemlig ingen tvivl om, at partnerskab og samarbejde er vejen frem, hvis vi skal nå i mål med de grønne visioner. I Green Hub Denmark er vi konstant nysgerrige på, hvordan vi bedst muligt bruger hinandens fagligheder, kompetencer og erfaring til at nå i mål sammen. Og sammen med øvrige erhvervsfremmeaktører skaber vi rammerne for, at virksomhederne kan lykkes med den grønne omstilling.

Derfor har vi også kigget til udlandet, hvor vi indenfor de seneste måneder har været i både New York, Ithaca og ikke mindst San Fransisco. Turene over Atlanten har i høj grad gjort det tydeligt, at udlandet kan lære noget af os i Danmark, når det kommer til grøn omstilling – og turene har understreget, at vi er langt i Danmark, og at vi har en stærk offentlig sektor, som bakker op om den grønne omstilling, hvilket vi skal turde være stolte over.

Særligt turen til San Fransisco tydeliggjorde, at vi gerne må have store visioner i Danmark og ikke mindst i Nordjylland – hvis vi står sammen, kan vi gøre Nordjylland til Silicon Valley for grøn omstilling. Det var målet, da Green Hub Denmark så dagens lys for lidt over to år siden, og det er fortsat visionen den dag i dag.

Det kræver, at vi alle gør det, vi er gode til – for vi hverken kan eller skal være gode til de samme ting. Der skal være nogle, der kan sparke bolden i mål og nogle, der kan skabe mulighederne samt dirigere og facilitere slagets gang.

Vi vil vinde klimakampen ved at sikre, at vi har stærkere spillere, som er placeret på rigtige positioner, så vi i samlet flok kan være med til at nå det fælles mål og understrege, at vi er en del af noget større.

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079