23948sdkhjf

Overskudsvarme fra virksomheder i Kalundborg kan erstatte gas

Kalundborg Symbiose vil genbruge virksomhedernes overskudsvarme til opvarmning af boliger.

Industrivirksomhederne i Kalundborg udleder så store mængder overskudsvarme, at den ville kunne opvarme 44.200 husstande.

Det skriver TV2 Øst.

Og ifølge Lisbeth Randers, der er sekretariatschef i Kalundborg Symbiose, er der tale om et forsigtigt skøn.

- Vi er kun lige startet, og vi ser jo ind i øget vækst i Kalundborg med blandt andet Novo Nordisk, der investerer 18 milliarder frem mod 2027 i nye fabriksanlæg, siger Lisbeth Randers til TV2 Øst.

Varmen fra produktionen udnyttes

Kalundborg Symbiose er et partnerskab mellem offentlige og private virksomheder, hvor man samarbejder om at dele og genanvende ressourcer som energi, vand og materialer, så de ikke går til spilde.

De seneste par år har man arbejdet på en ide om at genbruge den varme, fabrikkerne har i overskud, når de har produceret det, de skal. For eksempel insulin, enzymer eller forskellige raffineringsprocesser af olie.

Kalundborg Forsyning udnytter allerede overskudsvarmen fra spildevand i cirka 1515 husstande, men målet er at give fjernvarmeværket mulighed for at bruge endnu mere overskudsvarme. Og faktisk har virksomhederne så meget overskudsvarme, at Holbæk Kommune også er inviteret med i projektet.

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156