23948sdkhjf

Telia og Telenor indgår elkøbsaftale med Better Energy

Better Energy vil opføre en ny solcellepark, der skal levere strøm til selskabernes mobilnetværk.

Telenor og Telia har netop underskrevet en elkøbsaftale (Power Purchase Agreement) med energiselskabet Better Energy.

Aftalen sikrer opførelse af ny grøn strømproduktion i form af en solcellepark, som forventes at være færdigopført og i drift inden udgangen af 2024.

Hvor hurtigt, vi omstiller os til vedvarende energi, har afgørende betydning for den verden, vi alle skal leve i bagefter. Rasmus Lildholt Kjær, administrerende direktør, Better Energy

Telenor og Telia vil herefter over en tiårig periode aftage 125 GWh om året, hvilket dækker cirka 75 procent af strømforbruget til selskabernes mobilnetværk og i øvrigt svarer til cirka 78.000 danskeres årlige strømforbrug.

Hos Better Energy glæder administrerende direktør Rasmus Lildholt Kjær sig over aftalen med Telenor og Telia.

- Vi står med tre akutte kriser i Europa: en klimakrise, en naturkrise og en energikrise. Hvor hurtigt, vi omstiller os til vedvarende energi, har afgørende betydning for den verden, vi alle skal leve i bagefter, siger Rasmus Lildholt Kjær.

Et skridt frem mod at være 100 procent CO2-neutrale

Administrerende direktør for Telenor Danmark Lars Thomsen siger, at med aftalen tager selskabet et skridt frem mod at være 100 procent CO2-neutrale i 2030.

- Der skal handles hurtigt og resolut, hvis vi skal reducere udledningen af drivhusgasser i atmosfæren, og derfor er vi meget glade for, at vi med aftalen udvider puljen af grøn energi i Danmark, siger Lars Thomsen.

Better Energy er ansvarlig for opførelse og drift

Administrerende direktør for Telia Denmark Petr Cermak fortæller, at CO2-udledningen fra driften af mobilnetværket i dag udgør cirka en tredjedel af selskabets samlede udledninger.

- Med aftalen bidrager vi betydeligt til udbygningen af den vedvarende energiproduktion, hvilket er helt i tråd med Telias ambition om nuludledning i 2030, siger Petr Cermak.

Solcelleparken vil efter planen være tilsluttet elnettet i 2024. Better Energy ejer og er ansvarlig for opførslen, driften og vedligeholdelsen af den kommende park.

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093