23948sdkhjf

Dansk vindrederi valgt til at flytte 64 tyske rekordhavmøller

Det danske vindrederi Cadeler har indgået kontrakt med Vestas om transport og opsætning af 64 rekordsættende 15 MW havvindmøller i den tyske del af Nordsøen. 

Cadeler har i dag underskrevet en kontrakt med Vestas om at transportere og installere 64 rekordsættende 15 MW havvindmøller (Wind Turbine Generators) i He Dreiht-vindmølleparken i den tyske del af Nordsøen. 

Vi glæder os til at tage vores nye kraner i brug, når vi installerer vindturbiner af disse rekorddimensioner Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler

Opførelsen planlægges påbegyndt i andet kvartal af 2025 og forventes afsluttet ved årets udgang. Opgaven vil blive udført af et af Cadelers to O-klasse skibe, der til den tid råder over en opdateret kran med en løftekapacitet på 1600 tons i en radius af 40 meter.

Det fremgår af en meddelelse fra Cadeler.

Vindmølleparken skal ligge i tysk farvand, 90 km nordvest for Borkum og omkring 110 km vest for Helgoland.

Leverandøraftalen blev underskrevet i november sidste år og er nu bekræftet i form af en såkaldt betinget ordreaftale, underskrevet af alle involverede parter.

- Dette projekt bygger videre på det positive samarbejde, vi har haft med Vestas gennem mange år. Vi glæder os til at tage vores nye kraner i brug, når vi installerer vindturbiner af disse rekorddimensioner, siger Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler.

Vestes og Cadeler i gang andre steder sammen

Tysklands politiske ambitioner om at producere 20 GW havvindenergi i 2030 kræver ny teknologi. He Dreiht-projektet, der vil blive opført uden offentligt tilskud af EnBW, anvender den vindturbineløsning, som Vestas kan tilbyde med V236-15.0 MW-platformen. 

- Valget af Cadeler som leverandør bygger på det stærke partnerskab, vi har udviklet gennem tidligere projekter, og vi er overbeviste om, at Cadeler er den rette partner til at installere vores nye møller i dette første storskalaprojekt. Vores virksomheder samarbejder i øjeblikket med stor succes om Seagreen-projektet, der er Skotlands største vindmøllepark, siger Flemming Ougaard, Senior Vice President of Construction i Vestas Nord- og Centraleuropa i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141