23948sdkhjf

Off-shoreindustrien får egen brancheorganisation

Med den nye organisation Olie Gas Danmark danner off-shoreindsustrien nu sin egen brancheorganisation uden om DI. I spidsen står fem store danske olieselskaber.
Med Maersk Oil i spidsen vil hele den danske olie- og gasindustri samle sig i en ny og samlet brancheorganisation – Olie Gas Danmark. Det skriver ShippingWatch.

Ifølge mediet bliver branchefællesskabet Danish Offshore Industry med etableringen af den nye brancheorganisation trukket helt ud af DI, ligesom den nye organisation bliver uafhængig af erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Rederiforeningen.

- Der er et stort uudnyttet potentiale i den danske produktion af olie og gas. Det er klart vurderingen fra førende eksperter, at Nordsøen langt fra er ved at løbe tør for olie og gas. Der ligger således fortsat milliarder i indtægter og tusinder af arbejdspladser og venter i Nordsøen. Vi tror på, at en samling af branchen i én organisation kan hjælpe med til, at indfri dette potentiale. Nu har vi fået et samlet talerør for branchen, der kan udtale sig på vegne af hele branchen, dvs. operatører, serviceselskaber og leverandører, og derigennem virke til, at vores omverden får øjnene op for de muligheder som findes derude, siger adm. direktør for Olie Gas Danmark, Martin Peter Næsby, til ShippingWatch.

Ønsker et samarbejde
Olie Gas Danmark, der har en ambition om at nå mere end 100 medlemsvirksomheder i løbet af det første år, understreger at den ikke ønsker at stå i opposition til andre danske erhvervsorganisationer.

- At Olie Gas Danmark formelt er en selvstændig organisation betyder ikke, at organisationen står i opposition til de andre erhvervsorganisationer i Danmark. Snarere tværtimod. Det ligger os nemlig meget på sinde, at etableringen af Olie Gas Danmark også markerer starten på et nyt og frugtbart samarbejde med alle andre organisationer, hvad angår olie- og gaspolitikken. Langt de fleste af vores medlemmer har jo stadig deres overenskomstmæssige tilknytning til f.eks. DI eller Rederiforeningen, siger Martin Næsby til ShippingWatch.

Med vice president Franz Willum Sørensen fra Maersk Oil som bestyrelsesformand står Maersk Oil i spidsen for den nye brancheorganisation, der også tæller Semco Maritime, Dong E&P, HESS Danmark, Ramboll Oil & Gas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094