23948sdkhjf

Høje priser på el og brændsler giver fremgang for Verdo

Efter en årrække, hvor Verdo har været påvirket af de historiske varmesager, er der i 2021 fremgang på en lang række parametre.

Energikoncernen Verdo er kommet styrket ud af 2021 med fremgang i både omsætning og resultat.

Fremgangen skal især findes i de høje priser på el og brændsler samt salget er Verdo Tele A/S til Norlys.

Det sker efter en årrække, hvor Verdo har været meget påvirket af de såkaldte varmesager, hvor Forsyningsudvalget i en sag om koncerninterne lån vurderede, at Verdo Varme A/S skulle tilbagebetale op mod 680 millioner kroner til varmeforbrugene i Randers.

Læs mere: Ikke uventet: Trecifret millionregning til Verdo

Resultat over det budgetterede

I 2021 fik Verdo-koncernen samlet set en omsætning på 2,9 milliarder kroner, mens driftsresultatet (EBITDA) blev 152 millioner kroner.

Begge dele er væsentligt over det forventede i forhold til budget. Årets resultat efter skat lyder på 160 millioner kroner, hvilket ligeledes er markant over det budgetterede.

- 2021 var overordnet set et udviklende og fremgangsrigt år i Verdo. Et år, hvor vi har præsteret et godt økonomisk resultat og samtidig sat kursen mod nye mål om mere bæredygtig vækst for et sundt og stærkt selskab, der nu omsætter for 2,9 milliarder kroner, siger CEO i Verdo, Jakob Flyvbjerg Christensen i en pressemeddelelse.

Stigning i handler med brændsler og kulstof

Grunden til det høje resultat i 2021 før skat skal først og fremmest findes i, at høje priser på el og brændsler har påvirket Verdo Produktion A/S, Verdo Go Green A/S, Verdo Trading A/S og Carbon Partners AS positivt, og der har ligeledes været en mængdemæssig stigning i handel med brændsler og kulstof.

Omvendt påvirkes Verdo Teknik A/S og Verdo Energy Systems A/S negativt af stigende råvarepriser, særligt på stål og metaller, ligesom der allerede tidligt på året har været leverandører, der melder om knaphed på visse produkter.

Bæredygtig udvikling

2021 var det første år med Verdo’s nye strategi StepTogether. Det er en strategi med fokus på ambitiøs udvikling af kerneforretningen – at drive og udvikle bæredygtig, kritisk infrastruktur til gavn for kunder og samfund.

- Vi har sat en strategisk kurs, som skal være grundlaget for mere bæredygtig vækst og udvikling i de kommende år. Og vi vil fortsætte kursen fra 2021 med målrettet fokus på udvikling af dels fremtidens energiforsyning og dels vores stærke og lønsomme kommercielle forretning. Naturligvis med den grønne omstilling som overligger, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Det er som led i denne strategiske fokusering, at Verdo blandt andet har frasolgt sin fiberforretning til Norlys og overtaget Energi Viborgs andel af Midtjysk Elhandel, så Verdo nu er eneejer af selskabet.

Verdo forventer at kunne fortsætte den positive udvikling fra 2021 i 2022 og betegner samlet set udviklingen i koncernens aktiviteter, resultater og nøgletal som tilfredsstillende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109