23948sdkhjf

Ikke uventet: Trecifret millionregning til Verdo

Forsyningstilsynet har i en sag om koncerninterne lån vurderet, at Verdo Varme A/S skal tilbageføre 117 millioner kroner til varmekunderne i Randers. 

Regningen kommer ikke bag på Verdo, der siden 2019 har været bekendt med at der lå et mellemværende med varmeforbrugerne i sagen om de koncerninterne lån mellem Verdo A/S og Verdo Varme A/S. 

I første omgang vurderede Forsyningstilsynet, at Verdo skulle tilbageføre 124 millioner kroner til varmekunderne. Nu har tilsynet fremsendt et nyt udkast i sagen. Heraf fremgår det at Verdo Varme A/S skal tilbageføre 117 millioner kroner til varmekunderne for at have opkrævet for høje renter af for store lån mellem Verdo A/S og Verdo Varme A/S i perioden 2013-2019. 

- Vi har arbejdet fokuseret på at få afsluttet de historiske sager om varmepriser, og dette udkast til afgørelse fra Forsyningstilsynet er endnu et vigtigt skridt på vejen, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, CEO i Verdo og tilføjer: 

- Vi har afviklet de pågældende lån mellem Verdo A/S og Verdo Varme A/S for at undgå en lignende situation i fremtiden.

Verdo har nu udkastet i høring, og efter sagen er endelig afgjort, vil Verdo efter nærmere aftale med Forsyningstilsynet sætte tilbageførslen til kunderne i gang. Som i tidligere tilfælde forventer Verdo, at beløbet vil blive tilbageført via reduktion på de fremtidige varmeregninger, sådan som det er praksis i branchen. 

Med de 117 millioner kroner løber det samlede beløb, som Verdo er blevet pålagt at betale tilbage til forbrugerne op på 680 millioner kroner.

Afskrivningsgrundlag bragt i orden 

Verdo meddelte i november 2020, at koncernen ville nedskrive værdien af kraftvarmeværket og fjernvarmenettet i Randers på baggrund af sagen om såkaldt regulatoriske anlægsværdier. 

Nu har Forsyningstilsynet vurderet nedskrivningen i et udkast til afgørelse i sagen. 
Vurderingen er, at kraftvarmeværket og fjernvarmenettet - i tråd med Verdo’s tidligere vurdering - nedskrives med 448 millioner kroner, hvilket bringer værdien af aktiverne i overensstemmelse med gældende retningslinjer. 

Udkastet er endnu et vigtigt skridt for, at Verdo kan komme videre i bestræbelserne på at af-slutte åbne sager hos myndighederne. 

- Vi har i processen lagt al dokumentation frem, så vi kunne føre en åben proces med myndighederne og gøre, hvad der skal til, for at bringe orden i disse historiske forhold, siger Jakob Flyvbjerg Christensen. 

Det var i forbindelse med sagen, at Verdo konstaterede, at der historisk var blevet foretaget opskrivning af de regulatoriske anlægsværdier i Verdo Varme A/S og Verdo Produktion A/S, som ikke kan indregnes i varmeprisen. 

Påvirker regnskabet

Nedskrivningen af anlægsaktiverne er indregnet i koncernens årsregnskab og har effekt i årsresultatet for 2020. 

- Selvfølgelig påvirker disse sager koncernens økonomi. Samtidig har vi også den finansielle styrke til at drive koncernen videre, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Nedskrivningen betyder dog ikke, at der skal tilbageføres penge til varmekunderne. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093