23948sdkhjf

Hasselmusen har fået sin egen bro ved kompressorstationen i Everdrup

En ny vej gennemskærer et område, der er levested for de små mus. Derfor er det et krav i miljøtilladelsen, at Energinet bygger en bro til musene.

Hasselmusen er et lillebitte pattedyr – mellem 6 og 9 centimeter lang – og så er den Danmarks eneste syvsover, der sover cirka syv måneder om året for at spare på sin energi. Desværre er hasselmusen også en truet dyreart.

Derfor har den lille mus nu fået sin egen bro ved Baltic Pipes nye kompressorstation. Stationen er ved at blive opført ved Everdrup på Sydsjælland. Fra Rønnedevej er der anlagt en ny adgangsvej ned til kompressorstationen, og denne vej skærer igennem et område, der er et velegnet levested for hasselmus.

Det skriver Energinet på sin hjemmeside

Krav i miljøtilladelsen

Det er derfor et krav i Baltic Pipes miljøtilladelse, at Energinet skal bygge en bro over adgangsvejen. For hasselmusene er det nemlig vigtigt, at de har mulighed for at sprede sig over et større område for at finde de bedste levesteder.

- Vi har plantet nye, hasselmusvenlige hegn ved kompressorstationen. Hasselmus færdes stort set ikke langs jorden. De lever primært på steder, hvor der er småtræer eller buske, for eksempel brombær, fortæller biolog Erik Dylmer, som har været tilknyttet Energinets afdeling for Miljøvurdering.

De levende hegn skal skabe nye levesteder, men også skærme af for kompressorstationen, som fylder meget i landskabet.

Gode resultater i udlandet

Hasselmusbroen er leveret som samlesæt fra et engelsk firma, som har specialiseret sig i broer til dyr. Den er afprøvet med gode resultater i England og Japan. Broen er en metalkonstruktion, som efter opsætning er blevet fyldt med grene og blade, så hasselmusen kan føle sig sikker ved at bruge den.

- Hasselmus er aktive om natten og svære at registrere, og ofte er der kun få af dem på et sted. Vi sætter derfor vildtkameraer op for at finde ud af, om broen bliver brugt. Det levende hegn vil altid være gennemskåret af adgangsvejen, men efter vi har etableret broen og den hasselmusegnede beplantning, vurderes området at være lige så egnet til hasselmus som tidligere, siger Erik Dylmer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094