23948sdkhjf

SE investerer en milliard i vedvarende energi

SE har indgået aftale om køb af otte vindmøller i Billund Kommune. De skal føles op af flere, så energiselskabet i 2015 kan tilbyde vindstrøm fra 25 møller.
De første af de otte nye vindmøller, som SE (det tidligere Syd Energi) har indgået købsaftale om, forventes at kunne gå i drift allerede i december i år.

Det er firmaet Best Energy i Grindsted, som står for opførelsen af de otte vindmøller og aftalen mellem parterne er, at Best Energy A/S overdrager nøglefærdige vindmølleprojekter til SE.

De otte nye vindmøller opføres i Billund Kommune og får en samlet nominel effekt på 24 MW. Møllerne er typen Vestas V112 3,0 MW og er dermed blandt de største landbaserede vindmøller, som opføres i Danmark.

Lille del af stor investering
Møllerne er de første af mange og SEs mål er at man inden udgangen af 2015 kan tilbyde vindstrøm fra cirka 25 vindmøller.

Næsten 1 mia. kr. har SE afsat til investeringer i vindmøller og vedvarende energikilder. Etablering af en grøn energiproduktion, er en vigtig del af SE’s forretningsplan for 2015 og energiselskabets vision om, at tage samfundsmæssigt ansvar for det energisystem, der skal sikre, at Danmark i 2050 kan være fri for brugen af fossile brændsler.

SEs nye møller vil samlet set producere cirka 70 mio. kWh årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078