23948sdkhjf

I Indien kan vindmøller konkurrere med kul

Mere effektive vindmøller og stigende priser på fossile brændstoffer gør, at en indisk developer nu for første gang har oplevet priser på vindmøllestrøm, der er lavere end kul.
- I dag er vi i stand til at levere energi til lavere pris end konventionel strøm, siger Mahesh Kolli, president for Greenko, som udvikler vindmølleprojekter i Indien, til Bloomberg.

Den gunstige prisudvikling på vindmøllestrøm skyldes dels, at vindmøllerne bliver stadig mere effektive. Ifølge Greenko-bossen har prisen pr. MW vindmølle holdt sig nogenlunde stabilt i de seneste år, men effektiviteten er steget med 20 procent.

Rekordhøj effektivitet
Greenko selv har installeret sin første vindmøllepark i Indien i år baseret på Generel Electric’s 1,6 MW-møller designet specielt til lave vindhastigheder, og ifølge Mahesh Kolli har vindemølleparken nået en effektivitetsgrad, den såkaldte plant load factor, på hele 30 procent, hvilket ikke tidligere er set i Indien.

Bloomberg Energy Finance vurderer, at de bedste vindmølleparker i Indien kan producere strøm for 2,7-4,4 rupees (0,3-0,5 kr.) pr. Kwh, mens tilsvarende kulkraftværker producerer strømmen for 1,9-4,8 rupees (0,2-0,5 kr.).

Greenko har da også planer om at opføre flere vindmølleparker i Indien i de kommende år. Det Isle of Man-baserede selskab har tegnet aftaler for 1.000 MW og har indgået en treårig rammeaftale med GE om at købe mindst 450 MW vindmøller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078