23948sdkhjf

Underleverandører løsriver sig fra danske vindmølleproducenter

Før i tiden var danske underleverandører dybt afhængige af Vestas og Siemens, men nu er de blevet mere globale og er derfor forholdsvis uberørte af den aktuelle turbulens hos specielt Vestas.
Det viser en undersøgelse foretaget af Berlingske Tidende. Avisen har gennemgået en række regnskaber og interviewet en række underleverandører, og det viser sig, at det generelt går godt blandt virksomhederne.

- De danske underleverandører har historisk set været bundet op på en enkelt fabrikant. Men det er jo uholdbart for både leverandører og fabrikanter, fordi man er meget sårbare over for hinandens problemer. Senest har vi set, at man orienterer sig bredere og for leverandørernes vedkommende i stigende grad mod udenlandske fabrikanter, siger vicedirektør i brancheorganisationen Vindmølleindustrien, Jakob Lau Holst, til Berlingske Tidende.

Vækst på 25 procent
Han bakkes op af Poul Houman, professor ved Institut for Marketing og Organisation ved Aarhus Universitet, der mener, at underleverandørernes ”skæbnefællesskab” med de danske vindmølleproducenter er blevet mindre.

- Selv om samling af vindmøller måske er svagt nedadgående i Danmark, så overlever underleverandørleddet ved at internationalisere sig. De skaber kontakter til kunder i udlandet og i nogle tilfælde ved at flytte deres produktion til udlandet, siger han til Berlingske Tidende.

Selv om der selvfølgelig er stor forskel på, hvordan de enkelte virksomheder klarer sig, viser tal fra Vindmølleindustrien, at underleverandørerne sidste år havde en samlet vækst på 25 procent i eksporten samtidig med, at den generelle danske vindmølleindustri tabte omsætning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094