23948sdkhjf

Pulje til afkobling af gas er ved at være tom

Der er få millioner tilbage i en pulje til støtte for de varmeforbrugere, der vil afkobles gasnettet

Hvis man vil skifte sit gasfyr ud, har man de seneste år kunnet få betalt afkoblingen af en statslig pulje. Men hvis man vil nå det i år, skal man skynde sig: Puljen er næsten tom.

Puljen, der stammer fra en politisk aftale fra 2020, startede året med 100 millioner kroner. Her kan husholdninger søge om at få dækket regningen for at blive afkoblet fra gassen - hvis de vel at mærke når det, inden puljen løber tør.

Puljen er nemlig bygget op om først til mølle-princippet.

Ifølge den statsejede gasdistributør Evida er der mandag morgen 5,7 millioner kroner tilbage at søge om.

Hvis man vil afkobles gasnettet, når puljen er tom, må man enten betale selv eller vente, til der er penge i puljen næste år.

Et yndet alternativ til opvarmning med gas er fjernvarme.

Derfor har fjernvarmeselskaberne også været opmærksomme på udviklingen i puljen. I sidste uge gjorde fjernvarmeselskabernes organisation Dansk Fjernvarme opmærksom på, at selskaberne skulle huske at tjekke puljen.

Brancheorganisationen advarede også fjernvarmeselskaberne om, at de skal passe på ikke at inkludere støtte fra puljen i deres tilbud.

- Det gør det besværligt for både potentielle fjernvarmekunder og for de fjernvarmeselskaber, der har indarbejdet afkoblingspuljen i deres tilbud, skrev Dansk Fjernvarmes på sin hjemmeside.

- Vi opfordrer til, at vores medlemmer er opmærksomme på, at det kan blive en udfordring, og i øvrigt er åbne omkring det i forhold til potentielle kunder.

Der er i første omgang fundet 100 millioner kroner om året til og med 2026 til afkoblingspuljen. Det er Evida, der administrerer puljen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093