23948sdkhjf

Dansk energiopkøb godkendt i Spanien

De spanske børsmyndigheder (CNMV) har netop godkendt Greentech Energy Systems’ ønske om at opkøbe alle aktier i det spanske energiselskab Fersa Energias Renovables.
Danske Greentech Energy Systems har budt 0,40 euro per aktie i Fersa Energias Renovables.

- Det er med stor glæde, at vi nu har fået godkendelse fra CNMV til at fortsætte vores opkøbsproces. Vi er sikre på, at mange aktionærer i Fersa vil betragte dette tilbud som godt for både dem og Fersa, siger administrerende direktør Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini.

Vigtigt med konsolidering
Under de nuværende økonomiske omstændigheder er mange små uafhængige producenter af grøn energi presset af begrænsninger i muligheder for finansiering - specielt i Spanien, hvor disse selskaber er ramt af usikkerhed i markedet for grøn energi og ny lovgivning på området, mener Greentech.

Dette vil højest sandsynligt påvirke små leverandører negativt på deres indtjening nu og i fremtiden. For at imødegå disse udfordringer er det derfor yderst vigtigt for sådanne selskaber at opnå en kritisk masse og gennemføre en konsolidering i branchen.

- Greentech har en erklæret strategi om at blive den ledende uafhængige producent af grøn energi i Europa, og dette opkøb er et vigtigt skridt i denne retning. Fersa er den perfekte partner for Greentech, og sammenlagt vil begge selskaber være i en fantastisk position til at få vækst i fremtiden, forklarer Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini.

Målet for Greentech med opkøbet er at skabe et markedsledende selskab inden for produktion af grøn energi i Europa med en aktuel installeret kapacitet på omkring 600 MW og en fremtidig pipeline på mere end 700 MW. Greentechs strategiske plan er at have en installeret kapacitet på 1 GW inden udgangen af 2013.

Det sammenlagte selskab vil have en indtjening på omkring 120 mio. euro og en EBITDA på godt 80 mio. euro. Derudover vil selskabet have en portefølje med geografisk stor spredning i Spanien, Italien, Polen, Indien, Danmark, Tyskland, Norge, på Balkan, Frankrig og Estland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078