23948sdkhjf

H2 Energy køber 1 GW elektrolysator til brintfabrikken i Esbjerg

H2 Energy Europe har netop indgået en aftale med Plug Power Inc. om levering af 1 GW elektrolysator til brintfabrikken i Esbjerg

Plugs elektrolysatorteknologi gør det muligt at producere op til 100.000 ton grøn brint om året. Brinten skal anvendes i den nordeuropæiske energi- og transportsektor og kan dække brændselsbehovet for ca. 15.000 tunge køretøjer hver eneste dag. 

- Plug Powers unikke viden og position på det grønne brintmarked gjorde det til en meget nem beslutning for os. Vi deler de samme ambitioner om at reducere CO2-udledninger og skabe en verden, hvor brint er fremtiden, siger Rolf Huber, stifter og administrerende direktør i H2 Energy.

H2 Energy vil gennem sit joint venture-samarbejde med Hyundai levere en flåde af brintlastbiler. Tidligere på året indgik H2 Energy et andet joint venture-samarbejde, hvor de sammen med Phillips 66 planlægger at bygge mere end 250 brinttankstationer i Danmark, Tyskland og Østrig. Her er H2 Energy ansvarlige for at forsyne tankstationerne med grøn brint.

Ny stor fabrik

Plugs elektrolysator, der skal benyttes på H2 Energys danske brintfabrik, bliver fremstillet på Plugs kæmpefabrik i Rochester, New York.

- Vi mener grøn brint er fremtiden, og derfor har vi investeret tungt i netop grøn brint, herunder i etableringen af en kæmpefabrik, der kan producere elektrolysatorer, forklarer Andy Marsh, administrerende direktør i Plug.

Det forventes, at teknologien bliver implementeret på H2 Energys fabrik i 2024, og at produktionen af grøn brint påbegyndes i 2025. 

Tilblivelsen af brintfabrikken i Esbjerg blev annonceret af den danske regering i 2021 og ejes af H2 Energy, der også vil stå for driften.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093