23948sdkhjf

Vindmølle-underleverandør frygter at prispres vil koste virksomheder livet

Sidste år blev et historisk udbud gennemført på Thor Havmøllepark. Efter lodtrækning vandt konsortiet Thor Wind Farm I/S udbuddet, som resulterede i et overskud for staten på 2,8 milliarder kroner. Det var dermed første gang, at en havmøllepark kunne opføres uden statsstøtte. Det skriver Børsen.

Men modellen med, at den udvikler, der er villig til at betale mest til staten, vinder, er ikke farbar, advarer vindselskaberne Ørsted, Vattenfall og Copenhagen Infrastructure Partners om. Det vil nemlig føre til yderligere prispres på en leverandørkæde, som lige nu lider under store prisstigninger på alt fra råvarer til fragt og energi.

Hos underleverandøren Baettr er administrerende direktør Peter Pallishøj helt på linje med energiselskaberne. Han frygter, at den intense priskonkurrence i sidste ende kan få fatale konsekvenser.

- Jeg kan ikke se, at vi kan gøre mere. Materialer stiger hele vejen gennem systemet, og fragt fra Kina til Europa er steget 300-400 procent. Hvis udviklerne også betaler mindre og mindre på grund af priskonkurrence oppefra, jamen så er der nogle leverandører, der vil dø, siger han til Børsen.

Hos Baettr har man allerede taget konsekvensen af det hårde prispres og har reduceret medarbejderstaben på koncernens fabrikker med 20 procent til 950.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/vindsektorens-priskrig-og-stigende-materialepriser-staar-til-at-draebe-leverandorer?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_44

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111