23948sdkhjf

Elektronik-institut har fået ny leder

Professor Christian Veje tiltrådte som ny leder for Institut for Mekanik og Elektronik (IME) den 9. maj. 

Dermed er den nye IME-leder, som kommer fra Center For Energy Informatics, særdeles bekendt med fakultetet. Samtidigt får instituttet i Veje en leder med baggrund i Danfoss R&D. Industrisamarbejde har altid været et vigtigt og naturligt element i professorens forskning – et fokus, han fortsat vil have i centrum i sin nye stilling.

- Virksomhedssamarbejde på forsknings- og udviklingssiden går hånd i hånd med IME’s muligheder for at uddanne de rette ingeniører til at dække virksomhedernes behov, siger Christian Veje i pressemeddelelsen.

Instituttet, der har adresse på både campus i Odense og Sønderborg, er med godt 120 medarbejdere ifølge pressemeddelelsen inde i udvikling bakket op af betydelige donationer fra virksomheder og andre samarbejdspartnere.   

-Jeg ser universitet-virksomhedssamarbejde som en vigtig faktor for samfundsvækst. Den rette uddannelse af ingeniører til at dække virksomhedernes behov er og bliver en kernesag for TEK. Akkurat ligesom samspillet på forsknings- og udviklingssiden er yderst vigtigt, siger Christian Veje.

Tæt samarbejde med virksomheder

Instituttets forskning spænder fra grundlagsskabende til industriorienterede aktiviteter og dækker fagområderne mekanik, elektronik, mekatronik og elektrisk energiteknologi.

IME har et meget tæt samarbejde med virksomheder, som omfatter forskning og kommercielt samarbejde med basis i instituttets forskningsbaserede kompetencer og faciliteter inden for industrielle maskiner, e-mobilitet, hydraulik, robotter og vindmøller.

Dette er områder, inden for hvilke virksomheder i nærområdet er verdensførende, heriblandt vækstlokomotiver inden for energieffektivisering som Danfoss og LINAK, samt de fynske robotgiganter Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MIR).

-Det er fremragende, at vi har sikret os en så kvalificeret person som Christian Veje til at stå i spidsen for IME. For det første kender han erhvervslivet fra sin tid hos Danfoss. For det andet har han et indgående kendskab til universitetslivet fra sin forskningskarriere og sin tid som uddannelsesleder, siger dekan for Det Tekniske Fakultet ved SDU, Henrik Bindslev.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093