23948sdkhjf

Energistyrelsen igangsætter ny indsats til at hjælpe virksomheder væk fra gas

Den nuværende geopolitiske situation kan betyde, at en række virksomheder står uden adgang til gas og derfor må stoppe eller nedskalere deres produktion.

De berørte virksomheder er de såkaldte ikke-beskyttede gaskunder. Ikke-beskyttede gaskunder er virksomheder/produktionssteder, som ikke er garanteret at få dækket deres gasbehov, hvis der indtræder en alvorlig forsyningskrise i det danske gassystem.

Energistyrelsen søsætter derfor snarest en proaktiv indsats, hvor dertages kontakt til de ikke-beskyttede virksomheder. Målet er at afdække, hvordan Erhvervspuljen - samt mulige andre initiativer - på en effektiv og hurtig måde kan understøtte gasreducerende tiltag i virksomheden, som kan gennemføres på den korte bane. 

Indsatsen skal samtidig bidrage til, at virksomhederne så vidt muligt ikke overgår til alternative fossile brændsler frem for grønne løsninger, såsom elektrificering.

Ikke-beskyttede gaskunder kan således forvente at modtage et opkald fra Energistyrelsen i løbet af maj måned. Energistyrelsen står efterfølgende til rådighed for videre dialog med virksomhederne.

Fakta

Listen over ikke-beskyttede gaskunder består i 2022 af omkring 40 selskaber fordelt på ca. 70 produktionssteder.

Ikke-beskyttede gaskunder udgør ca. 20-25 pct. af Danmarks gasforbrug.

Energistyrelsen vil etablere en task-force, som vil stå for dialogen med virksomhederne.

Energistyrelsen forventer at kontakte relevante virksomheder i maj 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109