23948sdkhjf

Kæmpe solcelleanlæg på vej i Taulov

Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere PFA Pension og ADP etablerer nu et partnerskab med energiselskabet TowiiRenewables, der er stiftet af Ewii og Tokyo Gas

Her vil man udnytte de kæmpemæssige tagflader på havnen til produktion af grøn energi. Towii Renewables vil stå for udbygningen og driften af anlægget.

45.000 kvadratmeter stort solcelleanlæg på vej

Det første projekt bliver etablering af ét af Danmarks største fuldskala solcelleanlæg på 45.000 kvadratmeter, som opføres på tagfladerne af det igangsatte byggeri på 60.000 kvadratmeter lager- og logistikejendomme i Taulov.

Anlægget skal forsyne de enkelte lejemål med strøm og vil få en produktionskapacitet svarende til det årlige elforbrug i 1.300 gennemsnitlige parcelhuse.

Der er dog flere store etaper af lager- og logistikejendomme på tegnebrættet og dermed potentiale for flere solcelleanlæg.

- Vores kunders klimaambitioner er lige så høje som vores, og vi har derfor brugt en del tid på at sikre en kommerciel løsning således, at vi kan tilbyde et attraktivt produkt til vores lejere. Samarbejdet med Towii Renewables om etablering af solcelleanlæg på tagfladerne betyder, at vi fremover kan tilbyde vores kunder attraktive energiløsninger, hvor grøn strøm fra bygningernes solceller ikke alene forsyner de enkelte lejemål, men som også kan blive fremtidens energikilde til transportknudepunktet i Taulov, hvor overgangen til grønne brændstoffer er efterspurgt, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port, i en pressemeddelelse.

Startskuddet på en mission

Sigtet med projektet er ikke kun at forsyne lejerne i Taulov Dry Port med energi. Det fuldt udbyggede solcelleanlæg vil også kunne producere strøm til at dække el-forbruget i driften af kraner og andet materiel på Fredericia Havn samtidig med, at anlægget kan blive energikilde til områdets mange virksomheder, hvor behovet for strøm er stærkt stigende.

- Samarbejdet med ADP og Taulov Dry Port er startskuddet på vores mission om at realisere en betydelig elektricitetsproduktion fra tagarealer i Danmark, som ellers ikke benyttes. Med vores on-site PPA-model kan vi sikre, at ejerskabet af tagbaserede solcelleanlæg forbliver ved Towii, så bygningsejeren kan fokusere på sin kerneforretning og samtidig få bæredygtig energi, siger Thomas Platz Eskildsen, projektudvikler hos Towii Renewables.

Kommenter artiklen (8)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11