23948sdkhjf

Norlys køber IT-virksomhed

Norlys står over for en stor IT-transformation, og behovet for IT-ressourcer og -kompetencer er derfor større end nogensinde. Derfor har energi- og telekoncernen nu købt 95 procent af Mjølner Informatics.

Den Århus-baserede IT-virksomhed glæder sig over at finde en ny langsigtet ejer.

- En del af vores ejere har været med siden stiftelsen i 1988, så vi har vidst i et stykke tid, at vi stod over for et generationsskifte i vores ejerkreds. Det har været vigtigt for os at vælge vores nye ejere selv, og med Norlys har vi fundet et rigtig godt match på både kultur og værdier, men også den høje faglighed, som vi er kendt for. Vi er derfor glade for, at Norlys har valgt at bygge videre på vores platform, så vi kan fortsætte vores udvikling og vækste yderligere, siger Brian Gottorp Jeppesen, der fortsætter som CEO og medejer af en mindre andel af Mjølner Informatics.

Selv om Norlys fremadrettet vil eje 95 procent, har Mjølner Informatics fortsat stor fokus på sine øvrige kunder, som efter planen skal udgøre mindst halvdelen af den samlede opgaveportefølje.

- Vores historie går mange år tilbage med Mjølner Informatics, som vi stiftede på basis af et nordisk forskningsprojekt, Mjølner, der var et samarbejde mellem Aarhus Universitet og en række universiteter og virksomheder i Skandinavien. Jeg er glad for, at det er lykkedes at få en aftale med Norlys, som jeg er sikker på vil være i stand til at videreføre Mjølners værdigrundlag, siger Ole Lehrmann Madsen, bestyrelsesformand i Mjølner Informatics og professor ved Aarhus Universitet.

84 medarbejdere fra Norlys flytter til Mjølner Informatics

At øge sin digitale slagkraft er et betydeligt indsatsområde i Norlys’ strategi, og energi- og telekoncernen står midt i en meget stor IT-transformation og udbygning af sine digitale platforme.

- Både mængden og kompleksiteten af vores IT-opgaver er steget markant, og vores IT-organisation er derfor vokset betydeligt de seneste to år. Samtidig er vi overbeviste om, at vi også fremover skal opruste IT-området for at imødekomme den stadigt betydelige udviklingsappetit i Norlys. Derfor har vi valgt en mere offensiv strategi, hvor vi kan sikre vores fortsatte vækstrejse gennem investeringen i Mjølner Informatics - en virksomhed, der står stærkt i branchen og har et godt omdømme, siger administrerende direktør i Norlys, Niels Duedahl.

Mjølner Informatics løser i dag en række opgaver for Norlys inden for softwareudvikling. De vil sammen med Norlys’ egne aktiviteter inden for softwareudvikling, test management og IT-integrationer blive flyttet til Mjølner Informatics i forbindelse med købet med henblik på yderligere vækst.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.08