23948sdkhjf

Dømt for kartelaftaler: To gasvirksomheder skal betale millioner i bøder

Retten i Glostrup har torsdag fundet to gasvirksomheder skyldige i at have indgået en ulovlig kartelaftale om prisen på abonnementsordninger for service på naturgasfyr.

Det fortæller NSK - National enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om Hovedstadsregionens og Midt-Nords Naturgasselskab I/S og Gastech-Energi A/S, der blev idømt bøder på hver otte millioner kr. for overtrædelser af konkurrencereglerne

Samtidig idømte retten fire ledende medarbejdere bøder på henholdsvis 100.000 kr. til to af de ledende medarbejdere og 75.000 kr. og 50.000 kr. til de to andre ledende medarbejdere for at have medvirket til at lave kartelaftalen.

Baggrunden for kartelaftalen var, at Hovedstadsregionens og Midt-Nords Naturgasselskab I/S ønskede at forhandle en ny kontrakt på plads mellem virksomheden og dens underleverandører, da virksomheden ville have, at prisen på reservedele skulle være billigere. 

En af de virksomheder, der forhandlede på vegne af underleverandørerne var Gastech-Energi A/S.

Dyrere abonnementer

Det strafbare forhold foregik ved, at før underleverandørerne ville acceptere lavere priser på reservedele, krævede de, at abonnementspriserne hos Hovedstadsregionens og Midt-Nords Naturgasselskab I/S skulle stige, så underleverandørerne ligeledes kunne hæve deres priser over for egne kunder. 

De samarbejdende virksomheder indgik derfor i en kartelaftale, der betød, at forbrugere, der fik serviceret gasfyr, potentielt fik dyrere abonnementer.

- Når virksomheder indgår prisaftaler og bryder konkurrenceloven, begrænser de den frie konkurrence, og regningen ender i sidste ende hos forbrugerne. Jeg er derfor tilfreds med, at retten har fundet virksomhederne skyldige og idømt store millionbøder for deres overtrædelser af konkurrencereglerne, siger Amir Amirian, anklager i NSK. 

Virksomhederne var på det tidspunkt, kartelaftalen blev indgået, nogle af de største på markedet for servicering af gasfyr i Danmark.

På gerningstidspunktet hed virksomheden HMN Naturgas I/S.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078