23948sdkhjf

Thorsminde bliver servicehavn for kæmpestor havmøllepark

Thorsminde Havn har netop indgået aftale med den tyske energigigant RWE om at være servicehavn for havmølleparken Thor.

Det tyske energiselskab RWE har besluttet at placere sit drift og vedligeholdelsescenter for havmølleprojektet Thor i Thorsminde Havn. Det oplyser Thorsminde Havn i en meddelelse.

Etableringen af centret i 2023 anslås at give 200 - 400 midlertidige arbejdspladser frem til 2026. På sigt vil der være 50-60 permanente arbejdspladser i centret.

Læs også:Thorsminde bejler til rollen som servicehavn for Thor-projektet

Bestyrelsesformand for Thorsminde Havn Poul Willadsen ser frem til den øgede aktivitet i havnen. 

- Forventningen (er, red), at al mandskab og mindre konstruktionsdele, der skal sejles ud til Thor i byggefasen, også vil gå ud af Thorsminde. Det gælder både for RWE og for RWE’s underleverandører. Det vil få en essentiel betydning for os, og vi cementerer med denne aftale transformationen af Thorsminde Havn fra udelukkende at være en fiskerihavn til nu også at være en service- og energihavn, siger han.

Nærmeste havn

Thorsminde Havn har den korteste distance til vindmølleparken Thor. Med 22 km fra Thorsminde Havn til havvindmølleparken er det både den korteste søvej og den hurtigste luftvej.

- Rent objektivt er Thorsminde Havn et oplagt valg. Kort distance er lig med brændstof-besparelse, så det er naturligvis en væsentligt parameter, når vi skal sejle eller flyve ud til møllerne. Men det, der var udslagsgivende for valget, var den velvilje vi oplevede fra Thorsminde Havn og Holstebro Kommune. Jeg glæder mig meget til opstarten i Thorsminde og til partnerskabet med havnen og lokalsamfundet, fortæller Pia Lanken, der er projekt- og udviklingsdirektør på Thor-projektet for RWE.

Det bliver ikke kun Thorsminde, der kommer til at lægge havn til etableringen af Thor og blive en del af de mange energiinvesteringer i Nordsøen.

- Nogle af de komponenter, der skal sejles ud til Thor, er ganske enkelt for store til, at de kan udgå fra havnen i Thorsminde. Vores nabohavne vil derfor også blive helt naturlige valg ved etableringen af Thor, påpeger havnechef i Thorsminde Lisette Sønderby.

Thor bliver den hidtil største vindmøllepark i Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11