23948sdkhjf

GridManager i spansk joint venture

SmartGrid-leverandøren ser et perspektiv på et trecifret millionbeløb, blandt de spanske kunder der blandt andet tæller store butikscentre.
Et samarbejde der startede sidste år med levering af flere GridManager-systemer til overvågning og styring af energiforbruget i spanske butikscentre og fjernvarmeanlæg resulterer nu i etableringen af joint venture selskabet GridManager Iberia.

Selskabet er etableret pr. 1. juni 2012 og er et 50/50 joint venture mellem spanske Efirenova og danske GridManager. Efirenova er med 25 rådgivende ingeniører, og en lang række lokale samarbejdspartnere, Spaniens største virksomhed inden for energirådgivning.

Mere tid til rådgivning
Det nye selskab skal sikre, at GridManager bliver den foretrukne softwareløsning til overvågning, styring og reduktion af energiforbruget i spanske virksomheder og institutioner. Mogens Birkelund, administrerende direktør i GridManager og bestyrelsesformand i GridManager Iberia, siger:

- Med det nye joint venture formaliserer vi et godt samarbejde og sikrer, at der er 100 procent fokus på at afsætte GridManager-softwaren på det spanske marked. Med vores system kan de spanske virksomheder spare op til 35–45 procent i energiforbruget det første år.

- Med GridManager kan vi effektivisere vores indsats inden for energirådgivning. Tidligere brugte vi 80 procent af tiden på at lave rapporter og 20 procent på energirådgivning. Med GridManager kan vi nu bruge hele 80 procent af tiden til energirådgivning. GridManager er unikt, og det viser, at Danmark er et af verdens førende lande inden for SmartGrid og energieffektivisering, siger César Rey Garcia, administrerende direktør i Efirenova.

Spansk gennembrud
Allerede sidste år fik GridManager et gennembrud i Spanien med installation af systemer i flere butikscentre. De første erfaringer fra centrene dokumenterer besparelser på 42 procent af energiforbruget gennem kombinationen af GridManager og rådgiverviden.

Desuden indledtes et samarbejde med Iberdrola, der er Spaniens største energiselskab, omkring overvågning af effektiviteten i deres fjernvarmeenheder.

Undervejs har Fornyelsesfonden støttet udviklingen af GridManager med 3 mio. kr. til markedsmodning af softwaren. Ifølge Mogens Birkelund har det været en uvurderlig støtte, som har fremrykket introduktionen af GridManager i Spanien med mindst ét år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11