23948sdkhjf

Glenco udfører ambitiøs energiplan i Skanderborg

Teknikvirksomheden skal over de næste to år energioptimere hele Skanderborg Kommunes bygningsmasse, som led i et stort energiprojekt i kommunen.
Næste fase i Skanderborg Kommunes store plan for at nedbringe energiforbruget i kommunens mange bygninger indledes om kort tid.

Glenco skal i de næste halvandet til to år udføre en lang række energibesparende tiltag, som den tekniske installatørvirksomhed sammen med samarbejdspartnerne Danske Energi Management og Lokalenergi Handel grundigt har planlagt i første fase af projektet. De tre parter har i aftalen med Skanderborg Kommune samlet sig i et ESCO-samarbejde, der står for Energy Service Company.

Aftalen betyder, at knap 50 bygninger fordelt over hele kommunen skal optimeres. Det vil efterfølgende give kommunen besparelser på 6,5 mio. kr. årligt på energiregningen. Budgetrammen på projektet er på 50 mio. kr.

Arbejde til 35 mand
- Nu går vi i gang med den egentlige entreprise i dette store energirenoveringsprojekt efter at have lagt en masse ressourcer i projekteringen sammen med vores samarbejdspartnere. Næste skridt er derfor at præstere de besparelser, som vi selv har sagt, der kan findes i kommunens bygninger, siger regionschef Søren Stougaard, Glenco.

Han regner med at have 15-20 Glenco-ansatte og omkring 10-15 mand i arbejde hos underleverandører til at udføre det omfattende energiprojekt over hele kommunen.

Store perspektiver for Glenco
For Glenco er denne opgave af stor betydning, idet energibesparelse er blevet en efterspurgt øvelse blandt både virksomheder og som i Skanderborgs tilfælde også blandt de offentlige aktører, der sidder på en meget stor bygningsmasse.

- Alle taler om energi i øjeblikket, og derfor rummer hele området store perspektiver for en virksomhed som vores, fordi teknikdelen er så afgørende i forhold til at finde besparelser. Så der er et enormt potentiale – både i forhold til et ESCO-samarbejde som dette og andre løsninger. Og med et så stort projekt som i Skanderborg høster vi en masse værdifulde erfaringer, siger administrerende direktør direktør Rene Lund Rasmussen, Glenco.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109