23948sdkhjf

Oliebranchen tørster efter arbejdskraft

Indtjeningen i den danske olie- og gasbranche kunne stige med adskillige milliarder, hvis der var tilstrækkeligt med arbejdskraft.
Alene hos Maersk Oil mangler man for øjeblikket akut 300 medarbejdere. Der er tale om en generel tendens for hele branchen, og det er noget, der kan komme til at sætte sit præg på udviklingen fremover.

- Fortsætter dette, forpasser Danmark som nation en mulighed. Vi står i en situation, hvor olieindvindingen i Nordsøen falder, og hvor udstyret, der står derude, ikke står der til evig tid. Der er med andre ord brug for folk til at gøre de næste fund i Nordsøen. Fejler vi nu, har vi et stort problem om bare ti år, siger professor på DTU, Erling Stenby, til Børsen.

Ikke en døende industri
Rekrutteringsproblemet bunder i flere ting. Flere aktører peger på, at branchen stadig har et konservativt image, men derudover peges der også på, at man i fremtiden er nødt til at rekruttere fra en forkælet generation af unge mennesker, der er meget forbeholdne overfor at flytte efter de spændende jobs.

- Det er en udfordring at få folk til at interessere sig for olie og gas. Især unge har svært ved at se et arbejdsliv på 40 år i branchen. De ser det som en døende industri, hvilket mildest talt er langt fra sandheden, siger Mark Wallace, direktør for de danske operationer i Maersk Oil, til Ingeniøren.

Til Børsen fremhæver Erling Stenby også det kraftige fokus, der for øjeblikket er på grøn energi. Han mener, at det er med til at trække de velkvalificerede medarbejdere væk fra olie- og gasindustrien. Og det er en skam, for med årlige indtægter på 50 mia. kr. har netop denne branche stor betydning for Danmark, hævder professoren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079