23948sdkhjf

Apple starter “usynlig” udvidelse ved Viborg

I denne måned tager omkring 300 fagfolk – inklusive tekniske specialister og lokale underleverandører - fat på en udbygning af Apples aktiviteter i datacenteret i Foulum ved Viborg. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Arbejdet, som ventes afsluttet i starten af næste år, bliver dog uden den store, synlige byggeaktivitet for de forbipasserende på hovedvejen mellem Viborg og Randers, da der bliver tale om fylde mere ind i de eksisterende haller. Udvidelsen indebærer, at kapaciteten for datalagring fordobles hen over året. 

Datacentret har også plads til fysiske udvidelser på arealet nær Viborg, når det bliver nødvendigt. 

Apple oplyser til Viborg Stifts Folkeblad, at man samtidig med den ”usynlige” udvidelse også installerer apparatur til at opsamle varmen fra centrets mange servere, hvilket bringer it-giganten godt på vej mod at blive leverandør af fjernvarme. 

– Vi har sagt, at vi vil bygge den interne infrastruktur, der skal til, så man kan opsamle overskudsvarme. Det løfte holder vi, oplyser Apple over for avisen. 

Ifølge borgmester Ulrik Wilbek står Apple for al det interne arbejde i datacentret samt at føre et stort rør med den opsamlede overskudsvarmen ud til vejen. Der skal det lokale forsyningsselskab, Viborg Varme, så koble sig på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078