23948sdkhjf

Solceller – nu en endnu bedre forretning

Ny skatteaftale forhøjer det beløb, du kan trække fra i skat, hvis du investerer i et solcelleanlæg i resten af 2012 og 2013. Det kan betyde en ekstrafortjeneste på 17.000 kroner, skriver Bolius.dk.
Som led i regeringens skattereform er der nemlig indført nye og mere favorable regler for, hvordan du kan trække udgiften til solceller fra i skat. Investerer du 100 kr., kan du trække dem fra i skat med en værdi på 115 kr.

Det betyder, at hvis du køber et solcelleanlæg til 100.000 kr., vil du kunne afskrive 25 procent af 115.000 kr. – og dernæst 25 procent de følgende år af det resterende beløb, indtil det er afskrevet. Med de gamle regler startede afskrivningen på 25 procent af 100.000 kr. Reglerne gælder for investeringer foretaget fra nu af og frem til og med 2013.

Over en 20-årig periode vil det samlede skattefradrag fra et større solcelleanlæg til 120.000 kr. blive omkring 75.000 kr. mod 58.000 kr. efter de gamle regler – en forskel på 17.000 kr. Det vurderer energivejleder Rune Schmidt fra Energitjenesten, der har regnet på tallene for Bolius Boligejernes Videncenter.

Afhænger af skatteforhold
Hvor mange kroner og ører, man får ud af det, afhænger af ens personlige skatteforhold.

- Derfor er det en god idé at tage en revisor med på råd, inden man går i gang. Men med denne forbedrede ordning er der endnu en god grund til at gå i gang, siger Ulrik Heilmann, der er direktør i Bolius Boligejernes Videncenter.

- Det er godt at boligejerne med denne aftale får endnu et skub i retning af at energiforbedre deres bolig. Og alt viser jo, at boligejerne gerne vil, og også gerne vil finansiere det selv, hvis de kan se fornuften i at gøre det, siger Ulrik Heilmann, der dog opfordrer til, at boligejerne husker at tænke i helheder og i husets arkitektur, inden de kaster sig ud i projektet.

- Har du et slidt tag, der skal skiftes indenfor få år, så gør det nu, hvor du alligevel er i gang. Og husk at købe solceller, der passer til huset, så det ikke ender med en grim løsning, du fortryder, siger Bolius-direktøren.

Vælg den rette skatteordning
Bliver du ejer af et solcelleanlæg, kan du vælge mellem to forskellige modeller for beskatning af anlægget: Virksomhedsordningen eller den skematiske ordning.

Det er virksomhedsordningen, der er gjort mere fordelagtig med de nye regler. Alligevel anbefaler Rune Schmidt fra Energitjenesten, at du grundigt undersøger, hvilken ordning der passer bedst til dig, før du vælger.

Virksomhedsordningen indebærer nemlig også ekstra papirarbejde, da du skal udfylde en udvidet selvangivelse, og du får måske behov for assistance fra en revisor. Desuden vil du i virksomhedsordningen blive beskattet af den ekstra værdi, solcelleanlægget tilfører huset, hvis du sælger huset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079