23948sdkhjf

Så fik det geotermiske projekt i Kvols dødsstødet

I Viborg stemte 30 ud af byrådets 31 medlemmer ja til at lukke det skandaleramte boreprojekt. Det efterlader nu fjernvarmebrugerne med en regning på 150 mio. kr. og ingen varme fra undergrunden.
Efter fem måneders boringer, problemer og en støt stigende regning besluttede byrådet i Viborg Kommune på et møde onsdag at lukke det geotermiske projekt i Kvols ned. Dog med mulighed for senere at starte det op igen.

Kun en enkelt stemte imod en lukning – nemlig Energi Viborgs bestyrelsesformand, Benny Ragner (DF). Han kaldte det, ifølge Viborg Stifts Folkeblad, tåbeligt at stoppe nu, når man ved det koster 15 millioner kroner at lukke projektet og 10 millioner kroner at genåbne det senere hen. I stedet mener han, at pengene skal bruges til at komme ned og undersøge, om der er varmt vand i undergrunden.

Men ifølge borgmester Søren Pape Poulsen anbefaler både projektets rådgivere og det rådgivende geotermiudvalg, at byrådet lukker boreprojektet midlertidigt. En anbefaling et næsten enigt byråd altså har valgt at følge.

- Der er ikke nogen plan for, hvordan man kommer videre, og det oprindelige projekt med otte skrå huller kan ikke gennemføres. Derfor er der ikke så meget andet at gøre end at lukke midlertidigt. Alt andet vil være at spille hasard, sagde Venstres gruppeformand Nina Hygum ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

Læs også: Kvols: Varmekunderne hænger på regningen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125