23948sdkhjf

MT Højgaard færdiggør fundament til engelsk havvindmøllepark

Alle 75 havvindmøllefundamenter til den 270 MW store Lincs Wind Farm ud for Englands østkyst er nu på plads.
MT Højgaard, der er totalentreprenør på de kæmpemæssige fundamenter, har netop installeret det sidste fundament til havvvindmølleparken Lincs ud for Englands østkyst. Opførelsen af Lincs havvindmøllepark begyndte i 2010, og med i kontrakten var også seks supplerende fundamenter til et af MT Højgaards tidligere projekter, ”nabo-vindparken” Lynn & Inner Dowsing.

Møllerne på Lincs begynder allerede at producere strøm senere i år, og parken vil kunne opfylde det årlige elektricitetsbehov for 200.000 britiske husstande samt nedbringe CO2-udledningen betragteligt.

- Vi er meget stolte over at være så tæt på færdiggørelsen af Lincs havvindmøllepark, samtidig med at vi også har fuld fart på installationen af 111 fundamenter til Anholt Havmøllepark, hvor vi har installeret 82 pæle og 51 overgangsstykker, siger divisionsdirektør Kim R. Andersen fra MT Højgaard.

Nye teknikker
At tilrettelægge og styre udførelsen af to så store projekter, som havvindmølleparkerne er, kræver ifølge MT Højgaard evnen til at se samspillet mellem mange forskellige delelementer. Hvis tingene ikke bliver gjort i den rigtige rækkefølge, kan det påvirke alle de øvrige led i processen og medføre forsinkelser.

- I MT Højgaard har vi både erfaringen og værktøjerne til at håndtere flere projekter af den størrelse samtidig. Anholt Havmøllepark er vores 12. projekt, og vi er markedsførende inden for havvindmøllefundamenter. Derfor er vi også i stand til at udvikle nye teknikker samtidig med, at vi udfører de store projekter, siger Kim R. Andersen.

Blandt de nye teknikker er, at fundamenterne til begge havmølleparker er koniske. Derved undgår man en tidligere problematik omkring de såkaldte grout-samlinger, hvor cementen, der binder monopælene og overgangsstykkerne sammen, er revnet på grund af for stor belastning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096