23948sdkhjf

Tankskib der mørklagde Bornholm er formentlig fundet

Rederiet bag det tankskib, der formentlig efterlod Bornholm i mørke, erkender, at de er i kontakt med myndighederne om hændelsesforløbet.

Den 26. februar 2022 klokken 06.17 gik strømmen på Bornholm, som følge af brud på søkablet til Sverige. På stort set samme tidspunkt er tankeren ‘Samus Swan’ på samme position, som Energinet tidligere har angivet som åstedet for bruddet på kablet. 

Ejeren af skibet Uni-Tankers bekræfter da også over for TV2 Bornholm, at de har været i kontakt med myndighederne, angående bruddet på søkablet.

- Vi kan bekræfte, at fartøjet passerede øen omkring tidspunktet for strømafbrydelsen. Da man ikke var bekendt med den potentielle involvering, fortsatte fartøjet sin sejlads. Da de ankom til Rotterdam, besøgte de hollandske myndigheder skibet, og afhørte besætningen for at se, om der er nogen potentiel involvering. Vi samarbejder med både danske og internationale myndigheder i forhold til den påståede involvering i forhold til strømafbrydelsen på Bornholm, siger pressetalsmand for Uni-Tankers Cor Radings til TV2 Bornholm.

Energinet har tidligere været fremme og sige, at det formentlig har været et anker på slæb, der har forårsaget bruddet på kablet, men det vil Uni-Tankers ikke kommentere på.

- Der er stadig spørgsmål i forhold til, om skibet var direkte involveret eller ej. Nogle af detaljerne i forhold til uheldet står ikke klart endnu, så det ville være for tidligt for mig, at spekulere over, hvad der er sket, siger Cor Radings til tv-stationen.

‘Samus Swan’ var den pågældende dag på vej fra Ventspils i Letland til Rotterdam i Holland.

Ekspert undrer sig

Tv-stationen har også været i kontakt med Hans Otto Holmegaard Kristensen, der er rådgivende ingeniør, skibs- og søfartsekspert., og han undrer sig meget over, at besætningen ikke har lagt mærke til at ankeret har drevet hen over bunden.

 - Der kan være den mulighed, at man har fået udløst ankeret ved en fejl. Der kan også være den mulighed, at man har været nødt til at bremse, hvis der har været et andet skib. Skibets anker er en nødbremse. Og man kan sige, at en nødbremse skal man jo kunne mærke, når man trækker den, forklarer han til TV2 Bornholm. 

Energinet er i gang med at udbedre skaden på det overrevne søkabel, og myndighederne er fortsat i gang med at fastslå, hvad der egentlig skete den morgen den sidste dag i februar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109