23948sdkhjf

Kinesere klar til flere vind-opkøb i Danmark

Onsdag blev det offentliggjort, at Titan Wind Energy overtager Vestas’ tårnfabrik i Varde. Og det er ikke det sidste opkøb i Danmark, siger koncernens ledelse.
Tårnfabrikken i Varde er Titan Wind Energys første etablering uden for Kina, og den skal således bruges som brohoved for at komme ind på det europæiske marked. Og her har den kinesiske producent store ambitioner om at ekspandere med udgangspunkt i Danmark.

- Vi vil gerne have to-tre flere fabrikker i Danmark fremover, men vi skal være rentable først, siger operationel chef for Titan Wind Energy, Aaron Lee, til Børsen.

Har kig på havvindmøller
Det er specielt det europæiske marked for havvindmøller, der virker lukrativt for kineserne, og Titan Wind Energy vil netop bruge de danske faciliteter til at specialisere sig inden for dette segment.

Derfor forventer Aaron Lee også, at man vil se den kinesiske tårnproducent ekspandere til andre dele af værdikæden, og han nævner blandt andet fundamenter og monopæle som en oplagt mulighed.

Dermed synes den kinesiske producent at indlede et frontalangreb på flere danske virksomheder, der hidtil har siddet tungt på offshore-markedet. Men flere af konkurrenterne hilser den kinesiske konkurrence velkommen. Hos MT Højgaard, der producerer monopæle, erklærer direktør for offshore-segmentet, Kim Reinhard, at konkurrence altid er velkommen, og at det vil øge hele sektorens konkurrenceevne. Og hos Aarslef ser administrerende direktør Ebbe Malte Iversen ligefrem gode samarbejdsmuligheder med kineserne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158