23948sdkhjf

Vindmøllepark i gammel sø

Godsejer vil opstille foreløbigt 12 kæmpevindmøller på udtørret søbund.
I Frederikshavn Kommune har ejeren af Gårdbogård planer om at opføre 130 meter høje vindmøller med en effekt på 3,0 MegaWatt. Det skriver Nordjyske.dk.

Ansøgningen fra godsejeren til Frederikshavn Kommune lægger i første omgang op til opstilling af 12 møller – men med mulighed for senere at udvide til 28.

Det er planen, at møllerne skal placeres i den udtørrede Gårdbo Sø vest for Aalbæk, der inden tørlægningen sidst i 1800-tallet var Vendsyssels største sø.

Modstand mod møllerne
I Frederikshavn kommunes plan- og miljøudvalg er der flertal for, at der arbejdes videre med en detaljeret planlægning og en VVM-vurdering for opsætning af møllerne i den gamle sø. Men den tidligere borgmester Erik Sørensen (S) er imod. Ex-borgmesteren ønsker at holde mulighederne for et naturgenopretningsprojekt med reetablering af søen åben. Det skriver Nordjyske.dk.

Og projektet kan da også godt forvente en vis modstand fra Danmarks Naturfredningsforening, der tidligere har protesteret kraftigt imod opstilling af møller i Gårdbo Sø, som foreningen ligeledes har et ønske om at få genskabt engang i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08