23948sdkhjf

Ørsted-chef om mangedobling af vindmøllekapacitet: Det er ikke helt på månen

Onsdag stemte Europa-Parlamentet en ny strategi for havvind-energi igennem. Ifølge den skal der i 2030 være opført mindst 60 GW havvind, hvilket er en femdobling af den nuværende kapacitet. I 2050 skal der være helt 340 GW havvind. Det skriver Finans.dk.

Det er selvfølgelig godt nyt for danske Ørsted, der er en af verdens største aktører inden for etablering af offshore vindmølleparker.

Hos Ørsted ser chef for regulatory affairs, Ulrik Stridbæk, bestemt ikke planen som urealistisk, om end der er visse strukturelle hindringer, der skal overvindes.

- Man skal jo næsten sige, at det går for langsomt, men der er rent faktisk sket nogle ting, som gør, at de 60 GW i 2030 ikke er fuldstændig crazy. Det er voldsomt ambitiøst, men det er ikke helt på månen, siger Ulrik Stridbæk til Finans.dk.

Han frygter dog, at godkendelsesprocesserne kan blive en flaskehals og foreslår derfor, at man fraviger den sædvanlige procedure, hvor havmølleparkerne skal godkendes enkeltvis, og i stedet tager stilling til klynger af havmølleparker på for eksempel 10-15 GW, og så sender hele klyngen i udbud. Derudover hæfter han sig ved, at den massive udbygning på havet skal følges op af massive investeringer i elnettet, så det kan transportere de store mængder strøm fra vindmølleparkerne.

Originalartikel: https://finans.dk/finans2/ECE13744840/oersted-om-europas-femdobling-af-havvind-det-er-ikke-fuldstaendig-crazy/

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173