23948sdkhjf

Stadig stort potentiale i eksport til Kina

Stærke kompentencer inden for blandt andet energi giver fortsat gode muligheder for at eksportere stort til Kina, som forventes at blive Danmarks tredjestørste eksportmarked inden for 20 år.
Når Kinas præsident Hu Jintao torsdag kommer til København som led i et historisk statsbesøg, markerer det formentlig en yderligere acceleration i samhandlen mellem det store land mod øst og Danmark.

For 20 år siden var Kina blot det 30. største eksportmarked for Danmark med en andel på 0,4 procent, men i år er kineserne hoppet op på 10. pladsen.

Og ifølge beregninger fra DI med data fra Danmarks Statistik, EU-Kommissionen, Consensus Economics og FN har Kina potentiale til at blive Danmarks tredje vigtigste eksportmarked i 2030 med en andel på knap 9 procent – kun overgået af Sverige og Tyskland.

- I Danmark har vi stærke kompetencer inden for energi- og ressourceeffektive teknologier, som kineserne har brug for i forbindelse med deres omlægning til en mere bæredygtig økonomi. Men medicinal- og fødevareindustrien har også et stort potentiale i forhold til det kinesiske marked, som besøget kan være med til at indfri, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Siden 2004 er de kinesiske investeringer i Danmark fordoblet, men også på uddannelsessiden er samarbejdet spirende.

- Vi har i dag et godt samarbejde på flere fronter, blandt andet i form af det danske universitetscenter i Beijing, som Industriens Fond har været med til at finansiere. Jeg håber, at besøget giver mulighed for at sætte ekstra fokus på de områder, hvor vi har stærke partnerskaber, siger Karsten Dybvad.
Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078