23948sdkhjf

Demonstrationsanlæg skal styrke dansk biomasse-ekspertise

Det er nu eller aldrig, hvis vi skal være med i front i fremtidens bio-økonomi. Nyt demonstrationsanlæg skal styrke Danmarks ekspertise i konvertering af biomasse til energi og materialer.
Dong Energy, Novozymes, Haldor Topsøe og Landbrug og Fødevarer – samlet i organisationen Biorefining-Alliance - mener, at der er brug for politisk handling og øget fokus på forskning, udvikling og demonstration, hvis Danmark skal være producent og ikke blot kunde i fremtidens bio-økonomi. Det skriver Ingeniøren.

I et nyt oplæg foreslår alliancen, at Dong Energys gamle Inbicon-anlæg i Kalundborg skal laves om til et åbent demonstrationsanlæg, hvor alle virksomheder og teknologiudviklere, der beskæftiger sig med raffinering af biomasse, skal kunne teste nye teknologier. Samtidig ønsker de, at placere et pilotanlæg til samme slags forsøg på et af de danske universiteter.

Ifølge Ingeniøren vil initiativerne tilsammen kræve 150 mio. kroner, som alliancen vil samle via forskellige fonde.

- Det er vigtigt for os, at disse faciliteter bliver placeret i et åbent miljø, så alle kan benytte dem, og vi dermed kan sikre den kortest mulige vej fra forskning over demonstration til kommercialisering af bioraffinering. En slags prøvestation i stil med dem, der findes for vindmøller, siger direktør i Biorefining Alliance, Anne Grete Holmsgaard, til Ingeniøren.


Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125