23948sdkhjf

Grønne bybusser i Aalborg

Bybusserne i Aalborg er i denne sommer mere bæredygtige end ellers, der er nemlig dobbelt så meget biodiesel i brændstoffet som normalt.
Som et forøg har 50 bybusser siden oktober 2010 kørt på en diesel, hvor der er iblandet 10 % biodiesel, fremstillet af animalsk affald, som fx slagteriaffald. Forsøget er gået så godt, at Aalborg Kommune nu sammen med Arriva, City Trafik, NT har beslutter at fordoble tilsætningen af den miljøvenlige biodiesel i perioden fra maj til oktober.

Ved at bruge brændstof lavet af affald, har bybusserne sparet ca. 270.000 liter almindelig diesel siden oktober 2010. Det betyder, at atmosfæren er blevet sparet for udledning af 710 tons CO2 , som ellers ville være frigjort fra den fossile olie.

Når busserne ikke kører på ren biodiesel, skyldes det dels, at det ikke er teknisk mulig på grund af temperaturegenskaberne i denne biodiesel, dels at biodieselen stadig er markant dyrere end den almindelige diesel.

Brugen af biodiesel er en del af EU-projektet ARCHIMEDES, og meromkostningerne finansieres af EU og Aalborg Kommune i fællesskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11