23948sdkhjf

Stop for nye prøveboringer

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard sætter nu en stopper for flere prøveboringer efter skifergas.
Kun én enkelt tilladelse er der givet til at bore efter skifergas i Danmark, og sådan bliver det ved med at være. Det understreger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard, ifølge Ingeniøren overfor P1 Dokumentar.

Ministeren vil have emnet drøftet i Regeringen, før nye tilladelser kan komme på tale.

- Det her er et stort skridt at tage, og det er noget, der har givet stor offentlig diskussion i mange andre lande. Derfor ønsker jeg både en politisk drøftelse, af, om vi overhovedet vil gå den her vej i Danmark, og af hvordan vi i så fald sikrer en ordentlig miljøgodkendelse, siger ministeren til P1 Dokumentar.

Fracking får ministeren til at tøve
Årsagen til at ministeren er tilbageholden med at give tilladelser til flere prøveboringer efter skifergas er metoden, man bruger til at udvinde gassen.

Metoden, der er kendt som fracking (hydraulisk frakturering), anvender store mængder kemikalier og er forbudt i flere lande.

Den ene prøveboring, der allerede er givet tilladelse til i Danmark, står det franske firma Total for. Boringen der skal foretages i Brønderslev Kommune , skal ifølge Ingeniøren foregå til efteråret, når forberedelserne, blandt andet VVM-undersøgelsen, er færdiggjort.

- Grunden til, at vi ikke bare hiver stikket, er selvfølgelig, at der er et betydeligt samfundsøkonomisk potentiale i det her. Forudsat at det her kan gøres miljømæssigt forsvarligt og vi øvrigt synes, at det her overhovedet er noget, vi skal gøre i Danmark, siger Martin Lidegaard til P1 Dokumentar.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093