23948sdkhjf

27 store vindmøllefundamenter til nye havmøllepark udskibes fra Rønne

Når etableringen af havvindmølleparken Arcadis Ost 1 ved Rügen om få uger begynder, sker udskibningen de 27 fundamenter ud fra havnen i Rønne.

DEME Offshore har nemlig valgt at bruge Port of Roenne A/S til udskibning af fundamenter til vindmøllerne og transformerstationen.

- Vi har valgt Port of Roenne som udskibningshavn for vores XXL monopæle, fordi det var et oplagt valg. Dette skyldes både den unikke infrastruktur, som er specielt designet til at understøtte tunge projektbelastninger, og fordi havnen ligger tæt på vores Arcadis Ost 1-operationer. Vi ser derfor frem til et tæt og godt samarbejde med ledelse og medarbejdere i havnen, siger Mathieu Holvoet, projektdirektør i DEME Offshore for Arcadis Ost-projektet.

Hos Port of Roenne A/S vækker aftalen om skibsfundamenter stor glæde.

- Det beviser, at vores havn er tilpasset til at servicere alle dele af de store projekter, der inkluderer vindmøllefragt. Jeg glæder mig til at byde DEME Offshores medarbejdere velkommen på havnen, og jeg ved også, at det nye projekt vil skabe arbejde for de lokale virksomheder og Bornholm ligesom vi så med projektet omkring Kriegers Flak sidste år, siger Jeppe la Cour, Chief Business Officer for Offshore i Port of Roenne A/S.

Den 257 MW Arcadis Ost 1 vindmøllepark ejes af Parkwind Ost og kan levere nok elektricitet til op til 300.000 tyske husstande genereret af dens 27 V174-9,5 MW møller. Projektet forventes afsluttet om et år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157