23948sdkhjf

Det sker: Connie Hedegaard indvier biogasanlæg

EU-klimakommissær Connie Hedegaard indvier 18. juni verdens største biogasanlæg - Maabjerg BioEnergy.
Der skulle gå ti år fra de første streger på en krøllet serviet, og indtil et af verdens største biogasanlæg endelig erbygget færdig. Derfor bliver den 18. juni også en stor mærkedag for Vestforsyning, Struer Forsyning og det lokale landbrug, som har kæmpet for projektet.

Men det bliver også en stor dag for grøn energi både i Danmark og resten af EU, for den luft vi indånder, og den CO2, som vi lukker ud, kender som bekendt ingen grænser. Maabjerg BioEnergy vil fremover skåne klimaet for 50.000 tons CO2 om året. Det svarer omtrent til den mængde CO2, som en lastbil med anhænger lukker ud, hvis den tilbagelægger 55 millioner kilometer. Det skriver Maabjerg BioEnergy i sit seneste nyhedsbrev.

Meget tidligt i processen - længe inden det første spadestik -blev Maabjerg BioEnergy en del af EU's Concerto-program, som er et initiativ, der støtter udvikling af vedvarende energi. Her blev der oprettet et helt nyt projekt kaldet ECOSTILER, hvor Måbjerg og det omkringliggende landbrugssamfund indgår på lige fod med store grønne projekter i London og Amsterdam. Til sammen har ECOSTILER støttet Maabjerg BioEnergy med knap 30 millioner kroner.

I den europæiske ånd bliver det danske EU-kommissær Connie Hedegaard, som er æresgæst, når Maabjerg BioEnergy 18. juni bliver officielt indviet.

Connie Hedegaard kender projektet rigtig godt fra sin tid som dansk klimaminister. Her var hun med til at sætte farten op både politisk og i centraladministrationen, så biogasbranchen fik bedre rammevilkår. Det fik stor betydning for den endelige beslutning om at tage det første spadestik på Maabjerg BioEnergy, fremgår det af nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094